Home Databanken VTB

Pelt, Kor van, Cees Zevenbergen. Poortugaals dorpsleven 1880-1903; nagelaten kroniek van Arie Vermaat Kleisz. Poortugaal : , 1989. 126 p.

p.65 75e gedenkdag slag bij Waterloo gevierd door schoolkinderen: optocht door dorp, zingen voor burgemeester, onthaal op chocolade en krentebollen.
p.113 activiteiten: vlaggen; mensen tooien zich met oranje; feest schooljeugd (met krentekoeken, bolussen, bruidssuikers, chocolademelk); illuminatie; concerten, harmonie; zanggezelschap; speciale kerkdienst zondags.
p.39-40 installatie nieuwe burgemeester: serenade schooljeugd, afhalen per rijtuig, met ruiterstoet en vaandeldragers, muziek,aanbieden bloemen, ereboog, versiering, lampions, serenade zangvereniging
p.85 vroeger veel de gewoonte de nacht wakende door te brengen, met kaarten enz. Middernacht in koor met klepperman het nieuwjaarslied zingen. nu slapen de meeste mensen gewoon.
p.83-84 25 jarig ambtsjubileum brievengaarder/gemeenteontvanger: chaise longue + 6 andere stoelen, album met namen van de gevers

Poortugaal

herdenking(Nederland, Zuid-Holland, Poortugaal) (p.65)