Home Databanken VTB

Jaritz, Gerhard. Mittelalterliche Realienkunde und Fragen von Terminologie und Typologie. Probleme, Bemerkungen und Vorschläge am Beispiel der Kleidung. in: Terminologie und Typologie mittelalterlicher Sachgüter: das Beispiel Kleidung. .7-20.. Wien : , 1988. p.

Bespreekt problemen rondom typologie en terminologie. Is niet alleen een kwestie van alle informatie over voorwerp zelf verzamelen (hoe ziet het er uit, hoe heet het), maar er moet daarnaast meer gebeuren. Ten eerste duchtige bronkritiek (bron komt uit bepaalt milieu, streek etc.). Ten tweede moet er gekeken worden naar de omgeving waarin het voorwerp functioneerde (plaats, stand, geslacht). Is moeilijk te verwezenlijken ideaal, maar met behulp van computer kan er meer dan vroeger.

kleding(1200-1500, Oostenrijk)

Jaritz, Gerhard