Home Databanken VTB

Baelemans, Charel. Dorpsleven. In: De Negende Zaligheid. Cultuurhistorisch beeld van Bladel en Netersel in de Acht Zaligheden. 251-320. Bladel : VVV Bladel en Netersel, 1975. 395 p.
ISBN ontbreekt

Andere man komt onderweg in een grote kudde schapen terecht die hem niet willen doorlaten. De vrouw die er bij zit is ploseling verdwenen. Hij maakt een kruis en zegt: Als ge van de duivel komt, vertrek dan.
Sterke man pakt motor op en draagt die weg, stoot met zijn hoofd een muurtje om. Weddenschap: man moet op blote voeten en in onderkleren op een winteravond van Bladel naar Esbeek lopen. Mensen die hem zien denken dat hij een spook is, een dode die uit het graf is opgestaan, of een geest met stralen vuur uit de ogen.

Bladel

formule(Nederland, Noord-Brabant, Hulsel)