Home Databanken VTB

Katschnig-Fasch, Elisabeth. Projectionen und Inszenierungen. Überlegungen zu einer geschlechtsspezifischen Interpretation der Kleidung. in: Kleidung - Mode - Tracht. Referate der Österreichischen Volkskundetagung 1986 in Lienz (Osttirol). 127-140. Wien : Selbstverlag des Vereins für Volkskunde, 1987. p.
ISBN 3-900358-04-4

"Ouderwets" verhaal uit de doos van de Frankfurter Schule en Ivan Illich. Schetst eerst beeld van absolute scheiding tussen mannen-en vrouwenkleding waarbij mannenkleding alle 'mannelijke' eigenschappen symboliseert en de vrouwenkleding uiteraard de vr. eigenschappen. Volgens haar pas zo sinds opkomst van de industriele samenleving. daarvoor werden aan mannen ook eigenschappen toebedeeld die nu als vrouwelijk worden gezien.

kleding(Oostenrijk)

Katschnig-Fasch, Elisabeth