Enquête 2: Vertrokken Nederlands - Cultuur


For the English version of this survey, click on the link 'English version' at the bottom of this page

 

Beste deelnemer,

 

Let op: deze enquête is de tweede in een reeks, bij voorkeur alleen invullen nadat u de eerste enquête hebt afgerond. Hebt u de eerste enquête nog niet ingevuld? Dan kunt u dat nu alsnog doen via de volgende link: https://www.meertens.knaw.nl/surveys/index.php/179127/lang-nl.

 

Welkom bij de tweede enquête over ‘Vertrokken Nederlands’. Deze enquête is bedoeld voor alle geëmigreerde Nederlanders en Vlamingen, en voor iedereen die afstamt van Nederlandse of Vlaamse emigranten. Het doel van ‘Vertrokken Nederlands’ is om in kaart te brengen in hoeverre de Nederlandse taal en cultuur veranderen door emigratie. In deze enquête wordt u een aantal vragen gesteld over de Nederlandse en Vlaamse cultuur, van verhalen en liederen tot mediagebruik, feestdagen, eetgewoontes en kleding. De vragen zijn eerder gesteld aan Nederlanders en Vlamingen in de Lage Landen. 

 

De enquête wordt uitgevoerd door etnologen en taalwetenschappers van het Meertens Instituut (een onderzoeksinstituut dat zich bezighoudt met de bestudering en documentatie van de Nederlandse taal en cultuur), in samenwerking met de Nederlandse Taalunie (de organisatie waarin Nederland, Vlaanderen en Suriname samenwerken op het gebied van de Nederlandse taal). Meer informatie over het project is te vinden op de projectwebsite Vertrokken Nederlands – Emigrant Dutch http://www.meertens.knaw.nl/vertrokken-nederlands/ en via de Facebookgroep Vertrokken Nederlands, waarvoor iedereen zich kan aanmelden: http://www.facebook.com/groups/373691686482941.

 

Wij verwerken uw gegevens anoniem en de informatie wordt alleen voor wetenschappelijke doeleinden gebruikt. Wel vragen we u aan het einde van deze enquête om uw e-mailadres in te vullen, zodat we u in de toekomst kunnen uitnodigen voor vervolgenquêtes. Ook kunnen wij u op deze manier desgewenst tussentijdse samenvattingen van onze bevindingen sturen. 

 

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met de projectleider Nicoline van der Sijs, e-mailadres: post@nicolinevdsijs.nl.

 

         

Met vriendelijke groeten, namens het team van Vertrokken Nederlands,

 

Nicoline van der Sijs

 

Het invullen van deze enquête duurt naar schatting 15 à 20 minuten. 

English Version