Vertrokken Nederlands: Woordenschattest van het NederlandsBeste deelnemer, 

 

Leuk dat u mee wilt doen met deze woordenschattest van het Nederlands! Deze test is bedoeld voor alle geëmigreerde Nederlanders en Vlamingen, en voor iedereen die afstamt van Nederlandse of Vlaamse emigranten. Het invullen van de test duurt ± 10 minuten. 

 

Eerst stellen we u een aantal vragen over uw persoonlijke achtergrond. Deze vragen hebben wij nodig om uw resultaten op de woordenschattest te kunnen interpreteren. Uiteraard verwerken wij al uw gegevens anoniem

 

Vervolgens krijgt u 50 meerkeuzevragen voorgelegd met vier antwoordmogelijkheden. U moet telkens de beste betekenis kiezen van het woord dat is gegeven. Let op: u kunt steeds maar één antwoord aanvinken. 

 

Deze woordenschattest is ontwikkeld aan de Universiteit van Gent (UGent) door Heleen vander Beken, Evy Woumans en Marc Brysbaert en wordt in het kader van het project Vertrokken Nederlands ook afgenomen onder een aantal niet-geëmigreerde Nederlanders en Vlamingen. We zijn benieuwd of de woordenschat van Nederlandse en Vlaamse emigranten afwijkt van die van niet-emigranten, en of we patronen kunnen vinden in de resultaten op deze test. 

 

Veel plezier met deze test!

 

Met vriendelijke groeten,

Het projectteam Vertrokken Nederlands