HomeDatabanken

Namen en Naamkunde in Nederland en elders

. In dit documentatiesysteem kunt u informatie zoeken over diverse namen en naamkundige onderwerpen. Hieronder treft u de velden van een record aan waarmee u verschillende ingangen tot het bestand kunt gebruiken. U kunt ook doorklikken naar een pagina waar u met behulp van trefwoorden kunt zoeken.

Momenteel worden de literatuurreferenties vanaf 1989 beschikbaar gesteld. Het bestand wordt continu aangevuld. Ook publicaties van vóór 1989 zullen mettertijd ontsloten worden.

Met behulp van de onderstaande zoekvelden kunt u uw vraagstelling specificeren. U kunt bijvoorbeeld een bepaalde eigennaam zoeken in een bepaalde provincie door het naamveld én het provincieveld in te vullen. Het is mogelijk om met behulp van het = - teken de exacte naam te vinden.

Als u de publicaties van een bepaalde auteur zoekt, is het zinvol om als extra optie onder de zoekvelden 'nee' aan te klikken bij de vraag 'Resultaat met afzonderlijke namen?'. Zo sluit u herhaling van gelijke titelbeschrijvingen binnen het resultaat van uw zoekopdracht uit.
De naamcategorieën hebben een hiërarchische onderverdeling. Herbergnamen maken bijvoorbeeld deel uit van de namen van gebouwen en de gebouwnamen maken deel uit van de toponiemen.

Voor informatie over afzonderlijke voornamen of familienamen is het raadzaam om de Nederlandse Voornamen Databank of de Nederlandse Familienamen Databank te raadplegen.

Zoekvelden
Naam (of naamdeel):
Categorie of naamsoort:
Specifiek onderwerp:
Gegevens met betrekking tot de titelbeschrijving
Auteur, redacteur:
Titelwoord(en):
Tijdschrift, reeks, plaats van uitgave of uitgever:
Jaar van publicatie:
Jaargang:
Publicatievorm:
Lokalisering
Plaats / gemeente:
Provincie:
Land:
Extra opties
Resultaat met afzonderlijke namen: Ja Nee
Sorteer op:

Voor opmerkingen, vragen en aanvullingen kunt u bijgaand email-formulier gebruiken.
Klik hier!