• Afscheidsrede Hans Bennis

  Gepubliceerd op vrijdag, 30 december 2016 20:22

  De powerpointpresentatie bij de afscheidsrede van Hans Bennis als hoogleraar Nederlandse Taalkunde aan de Universiteit van Amsterdam, uitgesproken op 16 december 2016, is hier te downloaden. De titel van de afscheidsrede is De kunst van het verdwijnen.

  Foto: Mels de Gooijer

 • Folgert Karsdorp promoveert cum laude

  Gepubliceerd op dinsdag, 13 december 2016 15:24

  Dinsdag 6 december 2016 promoveerde Folgert Karsdorp cum laude op het proefschrift  Retelling stories: a computational-evolutionary perspective aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

  Lees meer...

 • Hans Bennis nieuwe Algemeen Secretaris van de Nederlandse Taalunie

  Gepubliceerd op dinsdag, 06 december 2016 18:17

  Prof. dr. Hans Bennis is door het Comité van Ministers per 1 februari 2017 benoemd tot de nieuwe Algemeen Secretaris van de Nederlandse Taalunie.

  Lees meer...

 • Nieuwsbrief december 2016

  Gepubliceerd op vrijdag, 02 december 2016 15:48

  In de nieuwsbrief van december een uitgebreid interview met directeur Hans Bennis, die deze maand met pensioen gaat. Hij blikt terug op de achttien jaar dat hij leidinggaf aan het Meertens Instituut.

  Verder in de nieuwsbrief aandacht voor het project Data van Dagboeken, dat recentelijk is afgerond. Binnen dit project is een deel van de metadata van de collectie van het Nederlands Dagboekarchief gedigitaliseerd. De Vraag van de Maand gaat over woorden als leegloper, lanterfanter en baliekluiver. 

  Foto door Marleen van den Heuvel