• 17-19
  augustus

  Meertens Instituut op Lowlands

  Datum
  17 augustus t/m 19 augustus 2018
  Plaats:
  Biddinghuizen

  Bestaat er een formule voor het schrijven van een goede rap? Het Meertens Instituut onderzoekt bij Lowlands Science of artificiële intelligentie de ‘code’ van hiphopteksten kan kraken. Het instituut heeft samen met de Universiteit van Antwerpen een hiphop-generator ontwikkeld die getraind is met duizenden lyrics van Nederlandstalige en Engelstalige raps, en die zelf teksten kan schrijven. Maar wat geeft een goede rap flow? Dat is aan de festivalganger. Lees meer

 • donderdag
  13
  september

  Dr. Lou Spronck-lezing

  Datum
  13 september 2018
  Plaats:
  Turnzaal, Hof van Tilly, Grote Gracht 90-92, Maastricht
  Namens de leerstoel Taalcultuur in Limburg nodigt Leonie Cornips (Universiteit Maastricht/Meertens Instituut) u van harte uit voor de tweede Dr. Lou Spronck-lezing.
   
  Spreker: Prof.dr. Martin Paul, voorzitter College van Bestuur Universiteit Maastricht
  Titel lezing: ”De grenzen van mijn taal zijn de grenzen van mijn wereld”- een pleidooi voor meertaligheid
  Wanneer: donderdag 13 september 2018, 20:00 – 21:00 uur 
  Waar: Turnzaal, Hof van Tilly, Grote Gracht 90-92, Maastricht
  Opgeven: stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • dinsdag
  13
  november

  Workshop: Meertalig leesvaardig

  Datum
  13 november 2018
  Tijd:
  16:00 - 20:00 uur
  Plaats:
  Mgr. Claessensstraat 4, Sittard

  Op dinsdag 13 november 2018 organiseert Fontys OSO samen met de Leerstoel Taalcultuur in Limburg (Leonie Cornips, Universiteit Maastricht) en het Meertens Instituut, voor de vierde keer op rij, in Sittard een interactieve bijeenkomst rond meertaligheid.

  Tijdens deze terugkerende bijeenkomst staat de uitwisseling en verbinding tussen wetenschap en praktijk in het middelpunt.
   
  Dit jaar is gekozen voor het thema ‘Meertalig leesvaardig’. Wat zijn de kansen en de uitdagingen die ontstaan bij de leesontwikkeling van meertalige kinderen en jongeren? Onderzoekers en ervaringsdeskundigen wisselen hierover kennis en ervaringen met u en elkaar uit. De oplossingsgerichte dialoog staat hierbij centraal.
   
  Wetenschappers zullen onder andere spreken over (de relatie tussen) meertaligheid en laaggeletterdheid, meertaligheid en dyslexie, meertaligheid en leesontwikkeling, dialect en lees- en spellingontwikkeling.
  Ervaringsdeskundigen vertellen over hun ervaringen binnen deze thema’s. 

  Klik hier voor het programma en meer informatie omtrent het aanmelden. 

  Foto: Flickr.com, Buurtbibliotheek Lange Munte Kortrijk (CC0 1.0)