• donderdag
  26
  april

  Symposium: Geluiden van Nederland

  Datum
  26 april 2018
  Plaats:
  Meertens Instituut (Oost Indisch Huis), Korte Spinhuissteeg 3, Amsterdam

  Medio 2018 gaat het hoofd van de audiostudio's van het Meertens Instituut, geluidstechnicus Kees Grijpink, met pensioen. Sinds 1998 beschikt het Meertens Instituut over geluidsstudio's. 

  Lees meer...
 • donderdag
  3
  mei

  Promotie Varun de Castro Arrazola

  Datum
  3 mei 2018
  Tijd:
  13:45 - 14:30 uur
  Plaats:
  Academiegebouw, Universiteit Leiden

  Varun de Castro Arrazola verdedigt zijn proefschrift 'Typological tendencies in verse and their cognitive grounding' aan de Universiteit Leiden. Varun deed zij onderzoek aan het Meertens Instituut. Op vrijdag 4 mei vindt er aan het Meertens Instituut een workshop plaats ter ere van de promotie.
  Meer informatie

  Lees meer...
 • woensdag
  9
  mei

  Louis Peter Grijp-lezing over het middeleeuwse minnelied door Frank Willaert

  Datum
  9 mei 2018
  Plaats:
  Literair Theater Perdu, Amsterdam

  De derde Louis Peter Grijp-lezing: Liederen in Lotharingen. Een nog niet geschreven hoofdstuk in de geschiedenis van het middeleeuwse minnelied wordt op 9 mei 2018 uitgesproken door mediëvist Frank Willaert.

  Lees meer...
 • woensdag
  6
  juni

  DH Benelux Conference

  Datum
  6 juni t/m 8 juni 2018
  Plaats:
  IISG, Amsterdam

  De 5e Digital Humanities Benelux Conference vindt plaats van 6-8 juni 2018 op het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) in Amsterdam. De organisatie is in handen van het KNAW Humanities Cluster. DH Benelux is een initiatief om de samenwerking te bevorderen tussen België, Nederland en Luxemburg op het gebied van Digital Humanities. De conferentie dient als platform voor interdisciplinaire DH-onderzoekers, om hun onderzoeksresultaten met elkaar te delen en de door hen ontwikkelde tools en projecten te demonstreren. Meer informatie

  Lees meer...
 • maandag
  9
  juli

  Parallels Between Phonology and Syntax

  Datum
  9 juli 2018
  Plaats:
  Oudezijds Achterburgwal 185, Amsterdam

  On July 9, 2018, the Meertens Instituut will host a 1-day workshop on parallels between phonology and syntax. This workshop is organized in collaboration with the Leiden University Center for Linguistics and the Center for Language Studies of Radboud University. The workshop will take place right in the historical center of Amsterdam. Read more