• 1
  oktober 2021 t/m 3 juli 2022

  Tentoonstelling ‘Rouw. Van keizerin tot corona’

  Datum
  1 oktober t/m 3 juli 2022
  Plaats:
  Huis Doorn

  Vroeg of laat krijgt iedereen met de dood en met rouw te maken. Maar hoe we rouwen is door de tijd heen veranderd. In de tentoonstelling ‘Rouw. Van keizerin tot corona’ presenteert Museum Huis Doorn bijzondere uitingen van individuele en collectieve rouw in de afgelopen 100 jaar.

  Lees meer...
 • zaterdag
  5
  maart

  Dag van de grammatica

  Datum
  5 maart 2022
  Plaats:
  Utrecht

  Eindelijk kun jij je grammaticahart weer ophalen want op 5 maart 2022 is de derde Dag van de Grammatica. Er is een nieuwe website, er zijn acht inspirerende sprekers én een nieuwe locatie in het midden van het land: Bieb Neude in Utrecht.

  Lees meer...
 • 17-18
  maart 2022

  Workshop: Speaking about the humans. Animal perspectives on the multispecies world

  Datum
  17 maart t/m 18 maart 2022
  Plaats:
  Online

  This one-day interdisciplinary workshop aims to get a better understanding of other animals’ perspectives on humans and the implications of these perspectives for developing better relations.

  Lees meer...
 • zondag
  20
  maart

  Tentoonstelling: 'Ruud de Wild, songbook. Reis langs de mooiste Nederlandse liedboeken'

  Datum
  20 maart 2022
  Plaats:
  Huis van het boek, Den Haag

   

  Op het moment dat alle musea de deuren moesten sluiten, was de tentoonstelling 'Ruud de Wild songbook. Reis langs de mooiste Nederlandse liedboeken' zo goed klaar om geopend te worden. Gelukkig is deze tentoonstelling in 2022 te zien in Huis van het boek. Maar u kunt alvast genieten van het Nederlandse lied want het informatieve en mooi vormgegeven Songbook van Ruud de Wild: Reis door de geschiedenis van het Nederlandse lied dat bij de tentoonstelling hoort, is al verschenen.
   

  Lees meer...