E-data & Research februari 2021 verschenen

PUBLICATIEDATUM
15 February 2021

Lees de succesverhalen over het delen en hergebruiken van data in de nieuwste E-data & Research. Met in dit nummer onder andere: een verslag van de workshop Computational Humanities Research georganiseerd door het KNAW Humanities Cluster en een artikel over de Linked Data Wizard die mede ontwikkeld werd vanuit het Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) van het KNAW Humanities Cluster.

E-data & Research is het blad over data en onderzoek in de alfa- en gammawetenschappen. E-data & Research bevat artikelen voor onderzoekers en dataprofessionals en eenieder die zich betrokken voelt bij de ontwikkelingen in opslag en hergebruik van digitale onderzoeksgegevens.

E-data & Research verschijnt drie keer per jaar en wordt mogelijk gemaakt door: CentERdata, CLARIAH, DANS, KNAW Humanities Cluster, de Koninklijke Bibliotheek, ODISSEI en het Rijksmuseum. Op de website edata.nl staan alle uitgebrachte nummers. De digitale versie is vanaf vandaag beschikbaar; de papieren E-data & Research wordt in de loop van deze week verspreid.

Gratis E-data & Research ontvangen?
Een gratis abonnement op E-data & Research kunt u online aanvragen. Voor vragen of suggesties voor artikelen kunt u contact opnemen met de redactie via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., ook als u het blad tijdelijk op een ander adres wilt ontvangen. De volgende E-data & Research verschijnt in juni. Volg ons in de tussentijd op twitter @eDataResearch.