Pelgrimsroute

Rondwandeling Betuwe, Wegen met zegen

Naam: Wegen met zegen
Route: Rondwandeling Betuwe
Afstand: 155 km (11 etappes)
Samenvatting:
Auteur: Peter Jan Margry
Illustraties:
Beschrijving

- Een pad onder het motto: "Pelgrimsroute in de Betuwe. Spiritualiteit, cultuur en natuur". Het is een wandeling door het Betuwse landschap en een pelgrimstocht. De route neemt je mee langs oude landweggetjes, waterloopjes, boomgaarden, kastelen en vergezichten over de rivier. "Tijdens het wandelen word je uitgenodigd om stil te staan bij wat belangrijk is in je leven, om wat je hebt meegemaakt opnieuw te wegen of betekenis te geven. Om je hoofd en hart leeg te maken en vervolgens te vullen met wat waardevol is voor jou en voor hen wie je lief zijn."

- De route Wegen met Zegen is in elf verschillende etappes opgedeeld. Men kan ervoor kiezen de route achter elkaar af te leggen of om delen van de route op verschillende dagen te lopen.

- De route is ontstaan vanuit het volgende idee dat regionaal leefde: "We zijn in de kerken al langer bezig om te zoeken naar nieuwe manieren om bij te dragen aan zingeving en verdieping. Al eerder werkten de Protestantse gemeente en de Rooms Katholieke Parochie samen om te zoeken naar nieuwe manieren van kerkelijke presentie, bijvoorbeeld in de nieuwbouwwijken. Eén van de ideeën was het verbinden van de verschillende kerkelijke gemeenschappen door een Pelgrimsroute.”
- Wegen met Zegen is genomineerd voor "Wandelroute van het Jaar 2023"

Email: info@wegenmetzegen.nl   Website van Wegen met Zegen.

 

Bronnen en literatuur

Gids: Wandelgids

  Mail naar het KDC, voor aanvullingen en commentaar.
 
<<