Pelgrimsroute

Ronde Utrecht, Zwolle, Oldenzaal, Arnhem, Willibrordpad

Naam: Willibrordpad
Route: Ronde Utrecht, Zwolle, Oldenzaal, Arnhem
Afstand: 448 km
Samenvatting:
Auteur: Peter Jan Margry
Illustraties:
Beschrijving

- Route onder het devies "Pelgrimeren door het aartsbisdom Utrecht" . Het Willibrordpad is een gecreĆ«erd pelgrimspad door het aartsbisdom Utrecht, dat door de provincies Utrecht, Gelderland en Overijssel loopt. De naam verwijst naar de missionaris die het christendom naar onze streken bracht. De tocht staat dan ook nadrukkelijk in het teken van geloof en meditatie en is verdeeld in etappes die ieder een eigen thema hebben, zoals 'troost', 'water' en 'ontmoeting'. Naast achtergrondinformatie bij de kerken en basilieken die men passeert, zijn er ook bezinningsteksten opgenomen. 
- De hele route van 448 km is onderverdeeld in etappes, dagwandelingen van tussen de 13 en 29 km. Aan het eind van iedere dagetappe wordt een overnachtingsmogelijkheid gegeven. Deze zijn met een pictogram in de kaarten aangegeven. De horeca-adressen onderweg worden genoemd maar niet aangegeven in de kaarten. De route is uitgebreid in een richting beschreven, maar is niet in het veld gemarkeerd.
- De bijbehorende gids is uitgevoerd met foto's en duidelijke kaartjes. Aan de binnenzijde van de achterflap kunnen pelgrimsstempels verzameld worden. 
- Routewijzigingen en meer informatie is te vinden op willibrordpad.nl/

Bronnen en literatuur

Literatuur-gidsen: Henk Brussel, Willibrordpad. Wandelen langs een kathedraal en zeven basilieken
(KSB Uitgeverij, 2009) 242 p.

  Mail naar het KDC, voor aanvullingen en commentaar.
 
<<