Pelgrimsroute

Lonneker - Zenderen, Hilligenpad

Naam: Hilligenpad
Route: Lonneker - Zenderen
Afstand: 100 km
Samenvatting:
Auteur: Peter Jan Margry
Illustraties:
Beschrijving

- In Twente is een vijfdaagse "bezinningsroute voor wie op zoek is naar rust en reflectie of voor als je gewoon lekker wilt genieten van de 'oale' grond, het Twentse landschap". De route is in 100 km uitgezet langs vijftig plekken die met geloof en bijgeloof te maken hebben. Het gaat ook hier om wandelen met een spirituele insteek en om onthaasten in de natuur. De geloofsplekken in Twente variƫren van Mariakapelletjes en kerkepaden tot mythische plekken uit lokale sagen, een joodse begraafplaats en een bezinningstuin. Het Hilligenpad - Zwerven door Twente.
- De route loopt van Lonneker via Oldenzaal en Ootmarsum naar Zenderen. In de bijbehorende gids zijn de plekken beschreven en voorzien van foto's. De tekst richt zich op geschiedenis, landschap en geologie. De gids biedt een overzichtskaartje. De route is gemarkeerd en er zijn gps-bestanden en een gratis app met routebeschrijvingen. Zie voor deze praktische zaken de site landschapoverijssel.nl.

Bronnen en literatuur

Literatuur-gidsen: Lenneke Cuijpers, Martin Degen, Saskia Groeneboer, Eibert Jongsma, Het Hilligenpad. zwerven door Twente
(Utrecht:  Matrijs, 2016) 114 p. 

  Mail naar het KDC, voor aanvullingen en commentaar.
 
<<