Pelgrimsroute

Haarlem - Schiedam, Camino des Pays-Bas

Naam: Camino des Pays-Bas
Route: Haarlem - Schiedam
Afstand: 119 km
Samenvatting:
Auteur: Peter Jan Margry
Illustraties:
Beschrijving

"Wandelen om jezelf en de Randstad te ontdekken" en "wandelen in de geest van Jacobus" zijn de motto's van deze route en meldt daarbij ook dat:
"Pelgrimeren doe je om tot bezinning te komen uit religieus- of spiritueel oogpunt. Je kunt het ook doen uit sportief oogpunt maar dit is niet primair het doel. Het hoort er wel bij. Sportief moet je wel zijn en niet alleen voor jezelf maar ook voor je mede pelgrims. Wandelen, je lopend verplaatsen van de ene plek naar de andere. Als je regelmatig naar dezelfde plek loopt ontwikkel je een ‘vaste’ route. Lopen kan een noodzaak zijn maar ook een groot plezier of zelfs een hobby. Dat is wandelen op de Camino des Pays Bas: van Jacobus naar Jacobus en je geniet van de omgeving en ontdekt de Randstad en jezelf.

De route loopt langs Jacobilia, sporen die de Jacobscultus in Nederland heeft achtergelaten. Deze gids beschrijft een dergelijke route (119 km) van Haarlem naar Schiedam via Hoofddorp, Leiden en Delft. Gedetailleerde routebeschrijvingen worden afgewisseld met achtergrondinformatie. Horeca en logies worden aangegeven, maar zonder naam of adres. De deelkaarten zijn in zwart-wit (1: 25.000) waarin een rode lijn de route aangeeft.

Zie de routewebsite en die van de gidsen van deze route.

Bronnen en literatuur
  Mail naar het KDC, voor aanvullingen en commentaar.
 
<<