Pelgrimsroute

Nijmegen (ronde om), Walk of Wisdom

Naam: Walk of Wisdom
Route: Nijmegen (ronde om)
Afstand: 136
Samenvatting:

De Walk of Wisdom is een moderne pelgrimsroute geïnspireerd door de natuur, een Nederlandse langeafstandsroute van 136 kilometer. De route is in 2015 opgezet als een kort regional alternatief voor de langere routes naar Santiago. Het pad loopt over boerenland en heuvels, door de Ooijpolder en de Mokerheide, allemaal in de omgeving van Nijmegen. Het idee achter de naam van het pad is het vinden van je eigen wijsheid en voor verbondenheid.

Auteur:
Illustraties:
Beschrijving

De Nijmeegse route knoopt verschillende natuurgebieden aan elkaar en is daardoor zeer divers. Het grootste deel is onverhard. Je loopt door twee landen, drie provincies en elf gemeenten. Bereid je voor op on-Nederlandse hoogteverschillen. Vanuit het centrum van Nijmegen duikt de route snel de natuur in. Vrijwel de gehele route is goed gemarkeerd.

Voor inschrijving voor de Walk of Wisdom is vereist een donatie aan de stichting ten behoeve van een startpakket. Hiermee wordt deze "beginnende pelgrimstraditie" gesteund. Daarvoor ontvangt men een routegids en gps-track, de symbolen van de tocht en een digitale lijst slaapadressen voor elk budget.

Deze Nederlandse Walk of Wisdom werd in 2018 bekroond met de publieksprijs bij de Gelderse Landschapsverkiezing.

Webpagina Walk of Wisdom

Contact email

Bronnen en literatuur

Op Weg naar Wijsheid. Pelgrimsgetijdenboek (Intermedi-Art Kunstzaken, 2015) 

  Mail naar het KDC, voor aanvullingen en commentaar.
 
<<