Pelgrimsroute

Heiloo (ronde om), Sufi Trail / Drie Bronnen Pelgrimsroute

Naam: Sufi Trail / Drie Bronnen Pelgrimsroute
Route: Heiloo (ronde om)
Afstand: 22,6
Samenvatting:

'Pelgrimsronde' die vertrekt vanuit Heiloo via Egmond en weer teruggaat naar Heiloo. Op elk punt op van deze circulaire pelgrimsroute kan worden gestart. Het idee is om deze ronde veertig keer te doen om op deze wijze dezelfde afstand af te leggen als van de Turkse Sufi Trail, dat van Istanbul naar Konya loopt over 904 kilometer. Daarmee is het een plaatsvervangend ritueel voor het belopen van de eigenlijke Sufi Trail. 
Opmerkelijk is dat de route is vernoemd naar de drie miraculeuze waterbronnen van Maria, Adalbert en Willibrord, onderdeel van drie katholieke bedevaartsoorden, die op de route worden aangedaan.

Auteur: Peter Jan Margry
Illustraties:
Beschrijving

De ronde is gericht op groepen en individuen. Regelmatig is er op de  zaterdag een groepsstart vanaf het treinstation Heiloo.
Onderweg worden dan ceremonies uitgevoerd en kunnen er labyrinten belopen worden.

De rond is gestart  door Cedat Sakir en wordt momenteel georganiseerd door de Stichting Sufi Trail.

In principe op zaterdag start om 9.45 uur vanaf het station Heiloo een groepswandeling. De ongeveer 20 km van de Sufi Trail Drie Bronnen Pelgrimsroute wordt gewandeld, met rustmogelijkheden onderweg en een langere pauze op de Adelbertusakker. De route voert langs heilige putten, kloosters, labyrinten en mooie landschappen.

Sufi trail email

Drie Bronnen Pelgrimsroute website

In de route wordt een connectie (bezoek) gelegd met de oude bedevaartsoorden in Heiloo (Maria en Willibrord) en Egmond (Adalbert).

Bronnen en literatuur

Gidsen:

De wandelgids “Drie Bronnen Pelgrims Route”. Er zijn ook speciale starterspakketten voor de trailwandelaar.

 

Wetenschappelijk algemeen:

Francesco Piraino, “Pilgrimages in European Sufism”, in: Richard Natvig and Ingvild Flaskereud (eds), Muslim Pilgrimage in Europe. (London: Routledge, 2018) p. 157-169.

  Mail naar het KDC, voor aanvullingen en commentaar.
 
<<