Archieven & collecties

1119 Fotocollectie ‘Talen en Culturen in de Utrechtse wijken Lombok en Transvaal, TCULT’ (1998 - 2002), 2000 - 2003

inhoud: Talen en Culturen in de Utrechtse wijken Lombok en Transvaal (TCULT) was een Interdisciplinair onderzoek gericht op de eigenschappen en de dynamiek van taal en cultuur in een multi-etnische omgeving, de Utrechtse wijken Lombok en Transvaal. Het werd gefinancierd door het NWO en liep van 1998-2002. Het is ontstaan uit de samenwerking tussen het Meertens Instituut en de universiteiten van Leiden (RUL), Amsterdam (UvA), Utrecht (UU) en Tilburg (KUB). Oorspronkelijk was het TCULT- onderzoeksprogramma een taalkundig project waaraan in een later stadium een culturele dimensie is toegevoegd.

De fotocollectie (origineel stond op een DVD) bestaat uit
1. de foto's;
2. de beschrijving;
3. de afbeeldingen die gemaakt zijn voor de DVD.

Voor de papieren collecties, zie: archief nrs. 4 en 456. Zie voor de audiocolectie nr. 2019.

resultaat: Hans Bennis, Guus Extra, Pieter Muysken & Jacomine Nortier (red.). Een buurt in beweging. Talen en culturen in het Utrechtse Lombok en Transvaal. Amsterdam, 2002.
L. Boumans, H. Dibbits & M. Dorleijn. Jongens uit de buurt. Een ontmoeting met Güray, Naraen, Hasan, Youssef, Mustafa, Azzadine, Badir en Rachid. Amsterdam, 2001.
Theo Meder (red.).'Er waren een Marokkaan, een Turk en een Nederlander. Volkskundige en taalkundige opstellen over het vertellen van moppen in de multiculturele wijk Lombok. Amsterdam, 2001.
Jacomine Nortier. Murks en straattaal: vriendschap en taalgebruik onder jongeren. Amsterdam, 2001.
Theo Meder & Marie van Dijk. Doe open Zimzim. Verhalen en Liedjes uit de Utrechtse wijk Lombok. Amsterdam, 2000.
Jeroen Aarssen & Willy Jongenburger.Talen en Culturen in het Utrechtse Lombok en Transvaal. Een surveystudie. Amsterdam , 2000
Susan Liesbeth Ketner. Kom maar op als je durft! : stageverslag van mijn onderzoek op het “De Bruijne” binnen het project TCULT. Groningen , 2000.

Restricted access.

3 inventarisnummer(s)

  

terug

1119:1
Foto's
1119:2
Beschrijving foto's
1119:3
Cover DVD (hoesje)