Archieven & collecties

538 Collectie Graanoogst

inhoud: Henny Adamczyk, docente handenarbeid, volgde in 1975 een cursus vlechten van traditioneel oogstvlechtwerk. Zij raakte daardoor geboeid door de verhalen, ritelen en tradities rondom de graanoogst en begon informatie te verzamelen omtrent gebruiken van vroeger en nu in binnen- en buitenland. Op basis hiervan gaf ze ruim 30 jaar lezingen en cursussen over vlechttechnieken en gebruiken en symbolen rondom de graanoogst en de vruchtbaarheid van het land.

De collectie bevat documentatie voor, en tekst van, een beoogde publikatie 'De magie van gouden graan : een studie van gebruiken rond de graanoogst en van de daarbij behorende symbolen' door Henny Adamczyk-Schillings.

De boektitels uit deze schenking zijn opgenomen in de bibliotheek.

Openbaar.

10 inventarisnummer(s)

  

terug

538:1
Typoscript 'De magie van gouden graan : een studie van gebruiken rond de graanoogst en van de daarbij behorende symbolen' door Henny Adamczyk-Schillings. Deel 1. Z.j. 1 map.
538:2
Typoscript 'De magie van gouden graan : een studie van gebruiken rond de graanoogst en van de daarbij behorende symbolen' door Henny Adamczyk-Schillings. Deel 2. Z.j. 1 map.
N.B. Bevat ook tekst over 'Stro en dood' en de tekst van een Engeland in 2006 gegeven lezing: 'From harvest to harvest on the continent'.
538:3
Documentatie over de gebruiken rondom de graanoogst in Nederland. Z.j. 1 map.
538:4
Documentatie over de gebruiken rondom de graanoogst in diverse landen. Z.j. 1 map.
538:5
KopieŽn uit bronteksten. Z.j. 1 map.
538:6
KopieŽn uit bronteksten. Z.j. 1 map.
538:7
KopieŽn uit bronteksten. Enige correspondentie. Z.j. 1 map.
538:8
KopieŽn en knipsels inzake onder meer brood, granen, dorsen. 1997 en z.j. 1 map.
538:9
KopieŽn, beeldmateriaal en knipsels met betrekking tot Japan, Thailand, IndonesiŽ, coiling en mythologie. Z.j. 1 map.
538:10
KopieŽn en knipsels. Z.j. 1 map.