Archieven & collecties

1087 Collectie Website Vlaamse en Frans-Vlaamse soldatenbrieven, 2010

inhoud: Een verzameling van de inhoud van een website waarop Jan van Bakel over verschillende onderwerpen schreef. Een groot deel is gewijd aan soldatenbrieven, maar ook bevindingen over dialect(gebruik), onder andere in zijn geboortedorp Nuenen en over klompen, worden behandeld.

Jan van Bakel (*1927) disserteerde in 1958 aan de Universiteit van Nijmegen op De Vaktaal van de Nederlandse Klompenmakers. Hij was werkzaam aan deze universiteit van 1960 tot 1993 en was daar lector in de historische syntaxis van het Nederlands en hoogleraar computerlinguistiek.
In 1964 verscheen het boek Taalgeografie en semantiek en in 1967 volgde de eerste aflevering van het Woordenboek van de Brabantse Dialecten (samen met A.A. Weijnen). In 1996 publiceerde Van Bakel in een reeks van het Meertens Instituut het boek Lokwoorden voor huisdieren in Nederland.

Bevat ook het programma CARTO.

De collectie bestaat uit de verschillende html-pagina's van de website, de gebruikte afbeeldingen en een aantal andere bestanden die gebruikt werden voor het bouwen van de site.

De bestanden stonden voorheen op cd-rom, deze is na de digitale opslag vernietigd. Zie: archief nr. 405

.

2 inventarisnummer(s)

  

terug

1087:1
Verzameling van de inhoud van de website. De verschillende onderwerpen van de site zijn verdeeld in een aantal mapjes. De bestanden stonden voorheen op cd-rom, deze is na de digitale opslag vernietigd, zie: archief nr. 405.
1087:2
Preferred Formats