Archieven & collecties

1050 Brieven aan de Toekomst (BadT), 1998

inhoud: De collectie is digitaal en bestaat uit digitale versies van brieven uit het Brieven aan de Toekomst-project (zie onder), met in enkele gevallen bijbehorende documentatie. De brieven zijn gekopieerd van 3 -inch diskettes. De bestandnamen corresponderen met de nummers van de brieven in het papieren archief.

Voor het papieren archief, zie: archief nr. 198
Voor de audiocollecie, zie: archief nr. 2041

Brieven aan de Toekomst:
In een gezamenlijk project van het Nederlands Centrum van Volkscultuur (Utrecht), het Nederlands Openluchtmuseum (Arnhem) en het Meertens Instituut werd aan alle Nederlanders in 1998 de vraag gesteld of ze mee wilden werken aan de opbouw van een bijzonder archief: Brieven aan de Toekomst. Er werd gevraagd om een dag uit hun leven te beschrijven: die dag was bepaald op 15 mei 1998. Meer dan 50.000 Nederlanders uit binnen- en buitenland hebben hierop gereageerd en hebben hun belevenissen in een brief geschreven en gestuurd 'aan de toekomst'.
Op de brieven is een digitale doorzoekbare index samengesteld.

resultaat: Ad de Jong en Carla Wijers (redactie), met medewerking van Albert van der Zeijden, Brieven aan de Toekomst, Het Spectrum Utrecht 1999.

.

2 inventarisnummer(s)

  

terug

1050:1
Digitale versies van brieven uit het Brieven aan de Toekomst-project, met in enkele gevallen bijbehorende documentatie. De brieven zijn gekopieerd van 3 -inch diskettes. De bestandnamen corresponderen met de nummers van de brieven in het papieren archief.
1050:2
Twee audiobestanden met een lied ter promotie van het project Brieven aan de toekomst, 1998. Voor de originele cd met hoes zie 198:10.