Dag der dagboeken

Datum
12 juni 2017
Tijd:
16.00 uur
Plaats:

Boekhandel Blankevoort, Rembrandtweg 649-651 in Amstelveen

Maandag 12 juni is de Dag der Dagboeken, want 12 juni is de verjaardag van Anne Frank, een van de beroemdste dagboekschrijvers ter wereld. In 1942 mocht Anne voor haar 13e verjaardag van haar ouders een dagboek uitzoeken bij boekhandel Blankevoort, destijds gevestigd aan de Amsterdamse Rooseveltlaan, die toen nog de Zuider Amstellaan heette. Een goede reden voor het Nederlands Dagboekarchief en Boekhandel Blankevoort, nu gevestigd in Amstelveen, om deze dag gezamenlijk met u te vieren.

Tijdens de bijeenkomst zal journaliste en schrijfster Marjo van Soest worden geïnterviewd over haar werk aan een biografie van Emmy van Lokhorst – waarbij ze gebruik maakt van Van Lokhorsts dagboeken – en zullen medewerkers van het Nederlands Dagboek voorlezen uit de nieuwste publicatie van het Nederlands Dagboekarchief, waarin het thema ‘verliefd’ centraal staat.

Aanmelden voor deze lezing via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 020 6455694