• woensdag
  1
  november

  Robotexperiment: onthulling van het verhaal van Ronald Giphart

  Datum
  1 november 2017
  Plaats:
  Amersfoort
  Op 1 november vindt de aftrap van Nederland Leest plaats in bibliotheek Eemland te Amersfoort. Naast een debat over de rol van robotica in onze samenleving zal Ronald Giphart, samen met wetenschappers van het Meertens Instituut, het eindresultaat presenteren van het Nederland Leest-experiment: kun je samen met een robot een literair verhaal schrijven? Alle bezoekers ontvangen het geschenkboek Ik, robot van Isaac Asimov, waarin de co-productie van Giphart en de robot als extra verhaal opgenomen is. Meer informatie.
   
  Ronald Giphart gaat op tournee langs bibliotheken in het land om te praten over zijn schrijfexperiment en robotica. Klik hier voor de data van de tournee.
 • vrijdag
  3
  november

  Workshop 'Ik wil je iets zeggen!'

  Datum
  3 november 2017
  Tijd:
  13.30 - 17.30
  Plaats:
  Claessenstraat 4, Sittard

  In een meertalige samenleving kunnen kinderen met een taalontwikkelingsstoornis, autisme of dove/slechthorende kinderen op meerdere manieren communiceren om hun boodschap over te brengen. Vaak ontbreekt een perspectief op deze manieren, evenals op de kwetsbaarheid en de cognitieve, sociale, emotionele en algehele ontwikkeling van deze kinderen. Deze middag staan de Educational Needs van kinderen en jongeren centraal die in een alledaagse meertalige samenleving zoals Limburg, Nederland, Europa opgroeien of zelf meertalig zijn. Meer informatie

  Lees meer...
 • dinsdag
  7
  november

  Spreek maar! Streektalensymposium 2017

  Datum
  7 november 2017
  Plaats:
  Deventer Schouwburg

  Het Spreek maar! Streektalensymposium 2017 van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties vindt plaats op 7 november 2017 in de Deventer Schouwburg. Tijdens het symposium gaan de bij het Limburgs, Nedersaksisch en Fries betrokken overheden, taalorganisaties, taalinstituten, wetenschapper en sprekers met elkaar in gesprek over taalbeleid, taalpromotie, de waarde van erkende streektalen voor de lokale identiteit en de uitdagingen in de toekomst.

  Lees meer...
 • woensdag
  29
  november

  Taal Centraal: symposium over taal in het onderwijs

  Datum
  29 november 2017
  Plaats:
  Hogeschool Rotterdam

  Op 29 november organiseren ScienceGuide en de Hogeschool Rotterdam een symposium over taal in het onderwijs, Taal Centraal. Tijdens dit symposium staan twee discussies centraal: de taalbeheersing van het Nederlands en het oprukkende Engels in het hoger onderwijs.

  Lees meer...
 • woensdag
  29
  november

  150 jaar Religieus Erfgoed in de Provincie Limburg

  Datum
  29 november 2017
  Plaats:
  Universiteit Maastricht

  Dit jaar viert de provincie Limburg haar 150ste verjaardag. Dit wordt luister bijgezet met vier lezingen in de lezingencyclus 150 jaar Religieus Erfgoed in de Provincie Limburg in de maanden oktober en november.

  Op 29 november 2017 geeft Ernst van den Hemel, religiewetenschapper aan het Meertens Instituut, in deze reeks de lezing: "Waardering voor religie en religieus erfgoed op twitter: nieuwe blikken op nationalisme en regionale identiteit."

  Lees meer...
 • vrijdag
  6
  april

  Sociolinguistics Circle 2018

  Datum
  6 april 2018
  Plaats:
  Maastricht

  The Sociolinguistics Circle is an annual one-day conference that aims at bringing together students and researchers of language variation, sociolinguistics and social dynamics of language with a connection to the Low Countries.

  The next, fifth edition will be hosted by the chair Languageculture in Limburg of Maastricht University, Faculty of Arts and Social Sciences, and will take place on April 6, 2018.

  Lees meer...