• vrijdag
  23
  februari

  Welke rol speelt religie nog in de Nederlandse identiteit?

  Datum
  23 februari 2018
  Tijd:
  19.00 - 21.30 uur
  Plaats:

  De Lutherse Kerk, Hamburgerstraat 9, Utrecht

  Vrijheid vormt een belangrijke pijler voor de Nederlandse identiteit. Tegelijkertijd wordt religie regelmatig voorgesteld in de media als iets dat tegen onze liberale waarden indruist, emancipatie tegengaat en mensen oplegt hoe te denken en te handelen. Vrijheid en religie lijken een moeizaam paar te vormen. Kunnen we religie nog als onderdeel van de Nederlandse identiteit beschouwen en kunnen we conservatieve gelovigen als échte Nederlanders zien?

  Lees meer...
 • vrijdag
  6
  april

  Sociolinguistics Circle 2018

  Datum
  6 april 2018
  Plaats:
  Maastricht

  The Sociolinguistics Circle is an annual one-day conference that aims at bringing together students and researchers of language variation, sociolinguistics and social dynamics of language with a connection to the Low Countries.

  The next, fifth edition will be hosted by the chair Languageculture in Limburg of Maastricht University, Faculty of Arts and Social Sciences, and will take place on April 6, 2018.

  Lees meer...
 • donderdag
  26
  april

  Symposium: Geluiden van Nederland

  Datum
  26 april 2018
  Plaats:
  Spinhuis, Oudezijds Achterburgwal 185, Amsterdam
  Medio 2018 gaat het hoofd van de audiostudio's van het Meertens Instituut, geluidstechnicus Kees Grijpink, met pensioen. Sinds 1998 beschikt het Meertens Instituut over audiostudio's. Deze waren in eerste instantie bedoeld voor het digitaliseren van het eigen geluidsarchief. Al gauw bleek er ook van buitenaf een grote vraag te zijn naar dit specialisme. Sindsdien is er door menig culturele instantie een beroep gedaan op onze ervaring en kennis. Lees meer...
 • woensdag
  6
  juni

  DH Benelux Conference

  Datum
  6 juni t/m 8 juni 2018
  Plaats:
  IISG, Amsterdam

  De 5e Digital Humanities Benelux Conference vindt plaats van 6-8 juni 2018 op het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) in Amsterdam. De organisatie is in handen van het KNAW Humanities Cluster. DH Benelux is een initiatief om de samenwerking te bevorderen tussen België, Nederland en Luxemburg op het gebied van Digital Humanities. De conferentie dient als platform voor interdisciplinaire DH-onderzoekers, om hun onderzoeksresultaten met elkaar te delen en de door hen ontwikkelde tools en projecten te demonstreren. Meer informatie