Geschiedenis van magnetische geluidsdragers

1898 - Valdemar Poulsen (Denemarken) vraagt patent aan voor de eerste "magnetic recorder", genaamd "telegraphone," deze maakt gebruik van een staaldraad en word in 1900 tentoongesteld in Parijs.

1920 - Curt Stille (Duitsland) ontwikkeld een verbeterde versie van de Telegraphone door het gebruik van elektronische versterking. Er zijn in deze periode verschillende maatschappijen die wire recorders op de markt brengen echter zonder elektronische versterking zoals de "Textophone en de Dailygraph"dit zijn zoals de naam al doet vermoeden dicteermachines.

1928 - Dr. Fritz Pfleumer krijgt patent op zijn uitvinding voor het gebruik van magnetische poeder op papier

1932 - AEG verwerft de rechten op het gebruik van het patent van de onafhankelijke uitvinder Fritz Pfleumer (zie boven). AEG start een onderzoek voor de vervaardiging van een bandrecorder, terwijl in samenwerking met I.G. Farben word gezocht naar een bruikbare tape.

1935 - AEG brengt de "magnetophon" op de markt die al snel zijn intrede doet bij de Duitse radio.

1939 - 1945 Marvin Camras ontwikkeld een verbeterde Telegraphone die op de markt word gebracht door Armour Research foundation. Er zijn meerdere maatschappijen die hebben bijgedragen in de ontwikkeling van de wire recorder zoals de Lorenz company en de Brush development company. In 1941 ondertekent Armour  Research foundation een contract met de US Navy voor de ontwikkeling en levering van een draagbare draadrecorder. Tussen 1942 en het eind van WO II zijn er een paar duizend draadrecorders geproduceerd.

1946 - 1947 De eerste onder licentie van Armour Research foundation gemaakte draadrecorders komen op de Amerikaans markt met merken als Peirce en Webster. De Draadrecorders blijven tot begin jaren vijftig populair.

1949 - 1950 Magnecord introduceert de eerste 2 kanaal tape recorder en begint met het maken van stereo opnamen.

1950 - Komen er kunststof tapes op de markt die tot vandaag nog steeds verbeterd en gebruikt worden.

1963 - Philips brengt de Compact Cassette (muziek cassette) op de markt.