Archieven & collecties

520 Collectie eetcultuur in het Geuldal en in Limburg, 1995-2005 en z.j.

inhoud: Voor een serie publikaties over eetcultuur in het Geuldal (Limburg) werden door R. van der Heijden en G.M. de Heus vragenlijsten opgesteld. Door middel van deze enquÍtes konden de regionale eetgewoonten van de jaren 1900 tot 1940 worden vastgelegd. De lijsten werden hoofdzakelijk door bemiddeling van heemkundige verenigingen ingevuld door ruim vijftig ouderen. De informatie werd verzameld voor een viertal artikelen in 'Historische en heemkundige studies in en rond het Geuldal'.
Dezelfde vragenlijsten zijn op een later moment gebruikt voor een onderzoek wat geheel Limburg ofwel andere specifieke regio's binnen de provincie bestreek. Deze gegevens zijn niet gebruikt voor een publikatie.

De collectie bestaat uit ingevulde vragenlijsten, interviewverslagen, correpondentie en prints.

resultaat: Resultaten gepubliceerd in ĎHistorische en heemkundige studies in en rond het Geuldalí 1996, 1997, 1999 en 2013.

I.v.m. privacy informanten beperkt openbaar; een gemotiveerd verzoek tot inzage kan gedaan worden bi.

10 inventarisnummer(s)

  

terug

520:1
Ingevulde vragenlijsten 'Heemkundig onderzoek Geuldal - eten en drinken in het begin van de 20e eeuw'. 1995-1996 en z.j. Doos 1 van 2.
N.B.
-Deel A, Algemeen deel (1-52)
-Deel B, Bijzondere gelegenheden (1-30)
520:2
Ingevulde vragenlijsten 'Heemkundig onderzoek Geuldal - eten en drinken in het begin van de 20e eeuw'. 1995-1996 en z.j. Doos 2 van 2.
N.B.
-Deel B, Bijzondere gelegenheden (31-52)
-Deel C, IngrediŽnten (1-50)
-Deel D, Overige opmerkingen (2-45)
-Deel E, Aanvulling (8 stuks)
-Deel Feestdagen & bijzondere gelegenheiden (53-91)
-Envelop met ongebruikte ingevulde vragenlijsten
-Envelop met enkele bijlagen (foto en menukaart)
-Bundel met verzamelformulieren
520:3
Ingevulde vragenlijsten. 1997-2000. Doos 1 van 2.
N.B. 'Heemkundig onderzoek eten en drinken in Limburg in het begin van de 20e eeuw'.
-Deel A, Algemeen (11 stuks)
520:4
Ingevulde vragenlijsten 1997-2000 en z.j. Doos 2 van 2.
N.B.
'Heemkundig onderzoek eten en drinken in Limburg in het begin van de 20e eeuw':
-Deel B, Bijzondere gelegenheden (2 stuks)
-Deel C, IngrediŽnten (7 stuks)
-Deel D, De keukeninventaris (11 stuks)
-Deel E, Conserveren (10 stuks)
-Deel IngrediŽnten en gerechten (2 stuks)
-Deel Personalia (14 stuks)
'Heemkundig en historisch onderzoek eten en drinken in Horst voor de Tweede Wereldoorlog':
-Deel IngrediŽnten en gerechten, dialectwoorden (7 stuks)
'Heemkundig en historisch onderzoek eten en drinken in Meerlo-Wanssum (Limburg) in het begin van de 20e eeuw'
-Deel Keukeninventaris en streekgerechten (3 stuks)
-Deel IngrediŽnten en gerechten, dialectwoorden (1 stuk)
Bundel met verzamelformulieren
520:5
Antwoordformulieren Sint-Maartensviering. Z.j. 4 stuks in 1 omslag.
520:6
Interviewverslagen. 2002 en z.j. 20 stuks in 1 omslag.
520:7
KopieŽn over Rob van der Heijden en het vinden van informanten voor het project Suikerbonen en beschuit met muisjes. Adresboekjes en correspondentie inzake het project. 2005 en z.j. 1 map.
520:8
Print van tekst van lezing 'De Limburgse eetcultuur in verandering : van kool en bonen tot champignons en asperges'. Z.j.
520:9
Correspondentie aan Stichting Limerle en Rob van der Heijden. Bevat enige kopieŽn. 1999-2000 en z.j.
520:10
Verslag van interviews over eetcultuur rond belangrijke momenten in de levenscyclus met adellijk echtpaar. 2005 en z.j. 1 map.