Archieven & collecties

209 Ethnological Food Research Conference, 1983 - 1994

inhoud: De eerste Ethnological Food Research Conference werd gehouden in 1970 in Lund, Zweden. In dat jaar werd ook de International Ethnological Food Research Group opgericht, die latere conferenties organiseerde. In 1994 werd het een werkgroep van SIEF.

De collectie bevat correspondentie, deelnemerslijsten en (samenvattingen van) lezingen behorende bij de etnologische voedingsconferenties gehouden in 1983, 1985, 1987, 1989, 1992 en 1994.

resultaat: “Met nieuwen tijd komt nieuw weten; invloed van het voedingsonderricht op de Nederlandse voedingsgewoonten ca 1880-1940” VB 13:1 (1987) p. 1-29. Enigzins aangepaste versie van de lezing gegeven op voedings congres in Polen, 1985.

Openbaar.

6 inventarisnummer(s)

  

terug

209:1
Correspondentie, samenvattingen van lezingen en verslag van het 5e ethnologisch voedings congres in Hongarije. 1983. 1 map.
N.B. Thema van het congres was: perioden en keerpunten in de geschiedenis van de voeding.
209:2
Correspondentie, samenvattingen van lezingen en verslag van het 6e ethnologisch voedings congres in Polen. 1985. 1 map.
N.B. Thema van het congres was: innovaties in voedingsgewoonten.
209:3
Correspondentie, samenvattingen van lezingen van het 7e ethnologisch voedings congres in Noorwegen. 1987. 1 map.
N.B. Thema van het congres was: voedselconservering.
209:4
Correspondentie en aankondiging van het 8e ethnologisch voedings congres te Philadelphia. 1989. 1 map.
N.B. Thema van het congres was: voeding als symbool.
209:5
Correspondentie en aankondiging van het 9e ethnologisch voedings congres in Ierland. 1992. 1 map.
N.B. Thema van het congres was: melk en melkproducten.
209:6
Correspondentie en aankondiging van het 10e ethnologisch voedings congres in Freising. 1994. 1 map.
N.B. Thema van het congres was: aardappel.